Met je pinpas betalen op vakantie

Met je pinpas betalen op vakantie

In Nederland betalen we heel vaak met de pinpas. Op vakantie willen we dat natuurlijk ook graag doen. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Vandaar dat we hier enkele tips voor je hebben om te voorkomen dat je straks in het buitenland met lege handen staat:

  • Zoek van tevoren uit of het mogelijk is met je pinpas te betalen in het vakantieland. Google bijvoorbeeld op 'met pinpas betalen in [land van bestemming]'.
  • Er zijn 2 typen betaalkaarten: Maestro (Mastercard) en V-Pay (Visa). Per land is het verschillend of één van beiden of alletwee geaccepteerd worden. Google bijvoorbeeld op 'met mastercard betalen in [land van bestemming]'.
  • Stel je kaart goed in, zodat je er ook mee kunt betalen in het vakantieland. Bij landen buiten de EU is het vaak noodzakelijk om via de website van je bank eerst in te stellen dat je daar ook kunt betalen.
  • Ook is het vaak mogelijk om online de dagelijkse limiet aan te geven. Daarmee voorkom je dat je grotere bedragen zoals bijvoorbeeld je huurauto niet kunt betalen. 
  • Creditcards werken bijna overal. Maar let wel op, want dit kost vaak extra geld.

LET OP! Als je geld pint, krijg je vaak de keuze 'Withdrawal with or without conversion'. Kies in dat geval altijd voor without conversion. Zo voorkom je dat de betreffende bank een omrekenkoers hanteert die niet gunstig is. Je eigen bank zal namelijk in de meeste gevallen wel een eerlijk tarief hanteren.

Als je deze tips hebt opgevolgd ben je bijna klaar om op vakantie te gaan. Je hoeft alleen nog maar je koffers te pakken.

Alvast een hele fijne vakantie gewenst!

Bron: nu.nl


<< terug naar alle nieuwsberichten