DuTei verzekeringen

advies op maat en vlotte schade-afhandeling


Voor al uw verzekeringen bent u bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u meer informatie over particuliere verzekeringen. Maar uiteraard kunnen ondernemers ook bij ons terecht voor alle zakelijke verzekeringen. We geven u een eerlijk advies waarbij uw belangen écht centraal staan. Wij zijn niet gebonden aan een verzekeraar en werken voor veel verschillende maatschappijen. Hierdoor bieden we altijd de beste verzekering voor uw situatie.

We onderscheiden 2 soorten verzekeringen: schadeverzekeringen en levensverzekeringen. Hieronder vindt u daarover meer informatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek

Telefoon 088 - 8810200
Email verzekering@dutei.nl

 Schadeverzekering


Woonhuisverzekering
Wordt ook wel opstalverzekering genoemd. Dekt schade aan uw eigen huis door onder andere brand, storm, water, blikseminslag, neerslag, inbraak en -indien meeverzekerd- glasbreuk.

Inboedelverzekering
Deze verzekering dekt schade aan de inboedel door onder andere brand, storm, inbraak, water, neerslag, blikseminslag en vandalisme na inbraak. ​Voor huurders is deze verzekering uit te breiden met glasdekking en huurdersbelang (verbeteringen aan de huurwoning zoals: keuken, badkamer, parketvloer of stenen vloer, aanbouw, garage, overkapping). 

Aansprakelijkheidsverzekering
De aansprakelijksheidsvervekering dekt schade die aan derden is toegebracht in particuliere hoedanigheid door de verzekerde en zijn of haar gezinsleden.

Rechtsbijstandverzekering
Dekt de kosten van juridische bijstand in geval van een (gedekt) geschil met bijvoorbeeld:

- uw buren
- uw werkgever (zoals aanvechten ontslag en onderhandelingen over een ‘gouden handdruk’)
- een verzekeringsmaatschappij
- een leverancier die zijn verplichtingen niet nakomt.

Denk ook aan een auto-ongeluk met letselschade. Zeker indien deze zich in het buitenland voordoet is professionele juridische hulp onmisbaar. De kosten hiervan worden gedragen door de rechtsbijstandverzekering.

Autoverzekering
Verplicht is in Nederland de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor motorrijtuigen. Deze kan worden uitgebreid met:

- beperkt casco (dekking tegen onder andere stormschade, inbraak, ruitbreuk, diefstal van de auto, aanrijding met dieren)
- volledig casco, vaak ‘all risks’ genoemd (ook dekking van vernielingen aan uw auto en aanrijdingen door eigen schuld)

Daarnaast kunt u een ongevallenverzekering voor inzittenden, een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering erbij afsluiten.

Motorrijwielverzekering
Verzekert uw motorfiets tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (verplicht). Deze dekking kan worden uitgebreid met:

- beperkt casco (dekking tegen onderandere stormschade, inbraak, ruitbreuk, diefstal van de motor, aanrijding met dieren)
- volledig casco, vaak ‘all risks’ genoemd (ook dekking van vernielingen aan uw motor, vallen van de motor en aanrijdingen door eigen schuld

Daarnaast kunt u een ongevallenverzekering voor opzittenden of een rechtsbijstandverzekering erbij afsluiten.

Caravanverzekering
Uw caravan is verzekerd voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) als deze achter uw auto deelneemt in het verkeer. Schade die u op deze manier aan derden toebrengt is hierdoor gedekt. Wilt u uw caravan ook verzekeren tegen brand, storm, inbraak, diefstal, hagelschade en dergelijke, dan kan een beperkte cascodekking worden gesloten. Bij volledige casco-dekking zijn ook aanrijdingen en vernielingen aan uw caravan gedekt.

Reisverzekering
De reisverzekering is onmisbaar voor vakantiegangers. De verzekering is doorlopend gedurende het hele jaar of aflopend voor één reis af te sluiten.

De belangrijkste dekking is de repatriëring. Hiermee worden u en uw gezin in veiligheid gebracht na een calamiteit op vakantie. Denk aan een reddingshelikopter, maar ook het overbrengen van een stoffelijk overschot uit het buitenland hoort hierbij. Geen leuke dingen om over te praten, maar wel noodzakelijk om te regelen. Gezien de enorme kosten die dit met zich meebrengt.

Bijkomende mogelijkheden zijn: dekking voor bagage, geneeskundige kosten, ongevallen, wintersport of onderwatersport en het meeverzekeren van geld. Ook kan er een een annuleringsverzekering worden afgesloten. Er is zelfs een vakantie-garantie verzekering met een annulerings- en reisdekking gecombineerd. Deze verzekering garandeert een nieuwe vakantie bij het voortijdig terugkeren uit uw vakantiebestemming.

Fietsverzekering
Om uw kostbare nieuwe fiets tegen diefstal en/of beschadigingen te verzekeren. Kan worden gesloten voor 3 of 5 jaar.

Bromfietsverzekering
Ook hier is een WA-dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) verplicht en kunt u een diefstaldekking meeverzekeren. Uniek bij onze bromfietspolis is dat u 3 opgebouwde schadevrije jaren kunt meenemen naar uw autoverzekering!

 

Levensverzekering


Risicoverzekering
Dit is de goedkoopste soort levensverzekering, omdat deze uitsluitend uitkeert bij overlijden binnen de verzekerde periode. De risicoverzekering wordt gebruikt om een (financiële) verplichting af te dekken. Denk aan het aflossen van een -gedeelte van een- hypotheek of het verzorgd achterlaten van een gezin bij overlijden van de hoofdkostwinner. Ook zakelijk wordt deze verzekering vaak gesloten (compagnonsverzekering) om de erfgenamen te kunnen uitkopen bij het overlijden van één van de eigenaren van een bedrijf.
 
Lijfrenteverzekering
Ook vaak pensioenverzekering genoemd. Een lijfrente is een periodieke uitkering op het leven van één of meer verzekerden gedurende een bepaalde periode tot maximaal levenslang. De lijfrenteverzekering wordt gesloten om in een inkomen te voorzien, zoals aanvulling van de AOW of eerder stoppen met werken. De premies voor deze verzekering zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De uitkeringen worden als inkomen belast.
 
Spaarpolis/Beleggingsverzekering
Om een kapitaal bij elkaar te sparen. U bepaalt zelf binnen de fiscale grenzen in welke (garantie)fondsen uw geld wordt geïnvesteerd, wat uw periodieke inleg is en hoe lang de polis loopt.
 
Uitvaartverzekering
Betaalt een bepaald bedrag bij overlijden van de verzekerde (= kapitaal verzekering) of regelt en verzorgt de uitvaart (= natura verzekering). De uitvaartverzekering kan geheel naar eigen wens worden ingericht. U kunt kiezen voor automatische verhoging van het verzekerde bedrag zodat uw polis een waardevast bedrag uitkeert.

Kapitaalverzekeringen
Een kapitaalverzekering is een vorm van levensverzekering. De verzekeraar keert bij het in leven zijn van de verzekerde op de vooraf overeengekomen datum het verzekerde bedrag uit. Meestal wordt hierbij gedurende het eerste deel van looptijd of de gehele looptijd periodiek premie betaald.